Hlavní navigace

ADSL od Telefóniky O2 využívá přes 600 000 zákazníků

31. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Telefónica O2 dnes oznámila, že počet jejích zákazníků, kteří využívají vysokorychlostní připojení k Internetu prostřednictvím ADSL, překročil hranici 600 000 lidí. Na konci roku 2007 Telefónica O2 uváděla, že má 570 000 uživatelů ADSL. Za posledních cca šest měsíců jich tak přibylo přes třicet tisíc. Na konci prvního pololetí tohoto roku Telefónica O2 hlásila, že má 598 000 zákazníků využívajících ADSL.

Telefónica O2 dnes oznámila, že počet jejích zákazníků, kteří využívají vysokorychlostní připojení k Internetu prostřednictvím ADSL, překročil hranici 600 000 lidí. Na konci roku 2007 Telefónica O2 uváděla, že má 570 000 uživatelů ADSL. Za posledních cca šest měsíců jich tak přibylo přes třicet tisíc. Na konci prvního pololetí tohoto roku Telefónica O2 hlásila, že má 598 000 zákazníků využívajících ADSL.

Tipy C

Požadavky zákazníků na kvalitu připojení k Internetu se stále zvyšují. Naším cílem je poskytnout rychlý, stabilní a bezpečný Internet bez datových omezení co nejširšímu počtu zákazníků, tvrdí Jan Karas, ředitel pro marketing spotřebitelského segmentu. Datové limity však dominantní telekomunikační operátor zrušil teprve letos v dubnu. Dříve si klienti, kteří chtěli přenášet větší objem dat bez snižování přenosové rychlosti, museli připlácet za dražší tarify. Navíc nůžky mezi rychlostí downloadu a uploadu se stále více rozevírají. Tarif s nejvyšší přenosovou rychlostí nabízí sice download až 8192 kbit/s, ale rychlost uploadu může dosáhnout maximálně 512 kbit/s, tedy je šestnáctkrát menší. (Tisková zpráva)

ADSL patří v Česku mezi nejoblíbenějších připojení k Internetu vůbec. Vedle Telefóniky O2 jej nabízejí i další společnosti buď jako přeprodávanou službu nebo jako vlastní službu ve své vlastní síti. Ověřit si dostupnost ADSL služeb pro vaší pevnou linku nebo porovnat si nabídky jednotlivých poskytovatelů můžete zde na Lupě na adsl.lupa.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).