Hlavní navigace

Amapy.cz rozšiřují databázi bodů zájmů pro turisty

16. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Amapy.cz provozované společnosti Centrum Holdings se po nedávném nasazení nové turistické mapy dočkaly dalšího vylepšení. Ve spolupráci se servery Turistika.cz a Hrady.cz na mapy byly zaneseny jako tzv. body zájmu různé možné cíle letních výletů. Jde například o hrady a zámky, zoologické zahrady či místa ke koupání. U každého takového bodu je možné zobrazení stručného popisu s odkazem na další informace. U většiny z nich pak nechybí ani malá fotografie. Do turistické mapy byly zaneseny také…

Amapy.cz provozované společnosti Centrum Holdings se po nedávném nasazení nové turistické mapy dočkaly dalšího vylepšení. Ve spolupráci se servery Turistika.cz a Hrady.cz na mapy byly zaneseny jako tzv. body zájmu různé možné cíle letních výletů. Jde například o hrady a zámky, zoologické zahrady či místa ke koupání. U každého takového bodu je možné zobrazení stručného popisu s odkazem na další informace. U většiny z nich pak nechybí ani malá fotografie. Do turistické mapy byly zaneseny také turistické a cyklistické rozcestníky.

BRAND24

Cílem inovací bylo udělat další krok k tomu, aby AMapy byly pomocníkem pro plánování nejen rodinných výletů. Před měsícem jsme spustili nový druh mapových podkladů, turistickou mapu ČR. Myslím, že v kombinaci s turistickými zájmovými body dosahují AMapy.cz výsledků, které jsme si stanovili, tvrdí Jan Nehasil z Centrum Holdings.

Podobné služby ale na českých internetových mapách nejsou žádnou novinkou. Konkurenční Mapy.cz provozované portálem Seznam.cz nabízejí obdobné funkce vč. fotek přímo od uživatelů (po vzoru Google Maps) a stránek wiki.mapy.cz. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).