Hlavní navigace

Beta mobilního webu Aktuálně.cz běží na novém redakčním systému

24. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Online deník Aktuálně.cz představil betaverzi stránky pro mobilní zařízení. V dalších měsících mají přijít další novinky a do konce roku se má proměnit celý web.

Betaverze nového mobilního webu zpravodajského deníku Aktuálně.cz je prvním viditelným výsledkem projektu, který redakce interně nazývala Stardance a který má vést k celkovému redesignu Aktuálně.cz a migraci na nový redakční systém nazývaný interně Blackbox.

Ten umí například automaticky detekovat, z jakého zařízení uživatel na web přišel (PC, tablet, smartphone…), a podle toho mu zobrazí příslušný layout, uvádí redakce na stránce s informacemi o redesignu.

Mobilní web má zjednodušenou grafiku, přizpůsobenou dotykovému ovládání a oproti současné podobě Aktuálně.cz klade mnohem větší důraz na fotografie. 

Zajímavé je, že jeho součástí je také rozhraní pro stolní počítače – tedy pro ovládání klávesnicí a myší. To by mělo naznačit, jakým směrem se bude ubírat výsledný redesign celého Aktuálně.cz. A součástí změny je i nové logo deníku.

Porovnání současného layoutu pro PC a betaverze nového vzhledu

Zdroj: Aktuálně.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).