Hlavní navigace

BitTorrent Sync nyní i pro iOS

13. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Synchronizační nástroj BitTorrent Sync, který se obejde bez veřejného cloudu, nově poskytuje mobilní aplikaci pro iPhone, iPad, iPad Mini a iPod Touch. Kudy se má dál ubírat vývoj?

Experimentálnímu projektu BitTorrent Sync pro synchronizaci souborů mezi osobními počítači bez využití veřejného cloudu jsme se zde na Lupě již podrobně věnovali. Od té doby projekt dospěl do stádia betaverze a rozšířil záběr na mobilní zařízení. O zpřístupnění aplikace pro Android jsme vás rovněž již informovali. Nově je k dispozici také aplikace pro iOS.

BitTorrent Sync tak paletu podporovaných zařízení rozšiřuje o iPhone, iPad a iPod Touch. Zájemci mohou aplikaci stahovat z Apple AppStore. Nutný je iOS ve verzi 5.0 nebo vyšší. Pro úspěšnou synchronizaci dat mezi mobilním zařízením a osobním počítačem musí být na počítači nainstalována utilita BitTorrent Sync ve verzi 1.1.27 nebo vyšší.

Tipy C

Mobilní aplikace BitTorrent Sync nabízí například automatickou zálohu fotek a videí anebo synchronizaci dat mezi mobilními zařízeními bez asistence osobního počítače či cloudového úložiště. Po pokrytí všech klíčových platforem se tvůrci projektu sdružení pod hlavičkou BitTorrent Labs chtějí zaměřit na rozvoj funkcionality a zapracování některých častých požadavků uživatelů (testerů).

Patří mezi ně například uživatelsky přívětivější synchronizace pro alternativní platformy Linux a FreeBSD či širší podporu NAS serverů coby jakýchsi privátních in-house cloudů pro synchronizaci a sdílení souborů. Žádané verzování bylo spolu s obnovením smazaných souborů zahrnuto do desktopových utilit pro podporované systémy již při vstupu projektu do stádia betaverze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).