Hlavní navigace

Carl Icahn: nabídněte Yahoo za 49,5 miliardy dolarů

9. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Valná hromada akcionářů Yahoo se blíží a miliardář Carl Icahn pokračuje ve stupňování tlaku na současné vedení americké internetové společnosti, kterou by rád dovedl do rukou Microsoftu. Ten však oficiální jednání o koupi celé společnosti ukončil před několika týdny, protože se nedohodl na ceně. Po dopisu zaslaném akcionářům Yahoo nyní přišel na řadu dopis předsedovi představenstva Royi Bostockovi. V něm kontroverzní finančník Carl Icahn navrhuje oslovit Microsoft s nabídkou ke koupi Yahoo za…

Valná hromada akcionářů Yahoo se blíží a miliardář Carl Icahn pokračuje ve stupňování tlaku na současné vedení americké internetové společnosti, kterou by rád dovedl do rukou Microsoftu. Ten však oficiální jednání o koupi celé společnosti ukončil před několika týdny, protože se nedohodl na ceně. Po dopisu zaslaném akcionářům Yahoo nyní přišel na řadu dopis předsedovi představenstva Royi Bostockovi. V něm kontroverzní finančník Carl Icahn navrhuje oslovit Microsoft s nabídkou ke koupi Yahoo za 49,5 miliardy dolarů, tedy 34,375 dolaru za akcii. Microsoft přitom při posledních oficiálních jednání nehodlal jít nad 33 dolarů za akcii a Yahoo pro změnu trvalo alespoň na 37 dolarech za akcii. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).