Hlavní navigace

Český webhostingový trh loni narostl o 18 procent

18. 1. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Přestože webhostingový trh i nadále zpomaluje, tak v loňském roce domácí trh stoupl o 18 procent na hodnotu necelých 450 milionů korun. Letos by měl trh narůst o dalších 13 procent a celkové výnosy z pronájmů webového prostoru by tak měly v letošním roce překonat půlmiliardovou hranici. Z webhostingových poskytovatelů jsou tradičně nejúspěšnější společnosti Active 24 a P.E.S. consulting. Se značným odstupem je následuje Zoner software, Ignum a Nethost. S těmito údaji přišla společnost HorMart. …

Přestože webhostingový trh i nadále zpomaluje, tak v loňském roce domácí trh stoupl o 18 procent na hodnotu necelých 450 milionů korun. Letos by měl trh narůst o dalších 13 procent a celkové výnosy z pronájmů webového prostoru by tak měly v letošním roce překonat půlmiliardovou hranici.

Z webhostingových poskytovatelů jsou tradičně nejúspěšnější společnosti Active 24 a P.E.S. consulting. Se značným odstupem je následuje Zoner software, Ignum a Nethost. S těmito údaji přišla společnost HorMart. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).