Hlavní navigace

Čínští ochránci životního prostředí viní Apple z využívání dodavatelů znečištujících životní prostředí

31. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Apple využívá společnosti známé jako znečišťovače životního prostředí jako dodavatele a „využívá výhod mezer v oblasti ochrany živnotního prostředí v rozvojových zemích“. Dokument pětice číských nevládních organizací je pokračováním dloho trvající kritiky Apple, ale také sporů mezi jedním s autorů analýzy a Apple. Bezprostředně před zveřejněním obviňujících dokumentů Apple přislibilo, že se s Ma Jun, šéfem Institutu pro veřejné záležitosti a životní prostředí, setká, aby obvinění prodiskutovali…

Apple využívá společnosti známé jako znečišťovače životního prostředí jako dodavatele a „využívá výhod mezer v oblasti ochrany živnotního prostředí v rozvojových zemích“.

Dokument pětice číských nevládních organizací je pokračováním dloho trvající kritiky Apple, ale také sporů mezi jedním s autorů analýzy a Apple. Bezprostředně před zveřejněním obviňujících dokumentů Apple přislibilo, že se s Ma Jun, šéfem Institutu pro veřejné záležitosti a životní prostředí, setká, aby obvinění prodiskutovali. Podle Ma Jun Apple namítá, že některé ze společností na seznamu nejsou ve skutečnosti dodavateli Apple.

BRAND24

Znečištování životního prostředí je v Číně běžné a pro západní svět je využívání čínských výrobců výhodne, hlavně s ohledem na nízké ceny. Ta ale přichází. mimo jiné, ve spojení právě s využíváním nízké ceny výroby právě díky znečištování životního prostředí. Kompletní zpráva je k dispozici v PDF – The Other Side of Apple II – Pollution Spreads through Apple’s Supply Cha­in

Zdroj: Apple: back under the spotlight

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).