Hlavní navigace

ČTÚ pořádá svůj první hackathon. Rozjede ho s AT&T

23. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Adéla Mikschiková
Chytrá města, vzdělávání a otevřená data. To budou hlavní témata dubnového hackathonu v režii Českého telekomunikačního úřadu.

Akce má podpořit inovativní podnikání v celém regionu V4. Soutěžící týmy budou mít, kromě jiného, k dispozici vývojářskou platformu pro IoT AT&T M2X.

Vývojáři budou moci používat i úložiště dat, které developerům pomůže data shromažďovat, analyzovat a sdílet. Po celou dobu akce budou na místě techničtí odborníci připravení přihlášeným účastníkům pomoci.

„Akce tohoto typu je přesně to, co v současné době region V4 v podpoře inovací potřebuje. Je to báječná příležitost, abychom akcelerovali právě probíhající rozvoj IoT a využití otevřených dat veřejné správy,“ říká předseda úřadu Jaromír Novák.

Do akce je zapojena celá scéna. Kromě AT&T ji podporuje třeba CZ.NIC a mentoring vítězům přislíbilo Credo Ventures nebo brněnský Y Soft. 

BRAND24

„Posláním CZ.NIC je také podpora open source projektů prospěšných pro internetovou komunitu. Je nám proto blízké zapojit se do projektu, jehož cílem je podpořit tvůrčího ducha technologických nadšenců. A pokud budou jejich realizace vycházet z principů open source a budou blízké filozofii sdružení CZ.NIC, můžou se jim jejich řešitelé dále věnovat například v rámci našich Laboratoří CZ.NIC. V minulosti potkal tento postup například projekty BIRD nebo Knot DNS,“ komentoval hackathon šéf sdružení Ondřej Filip.

Čtyři vítězové akce, která se rozjede 22. dubna v pražském hotelu Pyramida, si mezi sebe rozdělí částku patnáct tisíc dolarů. Registrovat se ale mohou zájemci už teď

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).