Hlavní navigace

Čtvrté kolo soutěže pro vývojáře Windows Azure vyhrál informační systém Evolio-ProfiFinance

28. 5. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Výhercem čtvrtého kola soutěže pro vývojáře na platformě Windows Azure se stala společnost Ave Soft s informačním systémem Evolio-ProfiFinance. „V současné době jej používá několik stovek uživatelů,“ říká ředitel společnosti Jan Tkáč.

Tuzemská pobočka Microsoftu organizuje pro české vývojáře na platformách Windows Azure a Windows Phone 7 soutěž Tvoje firma, tvoje šance na úspěch. Každý měsíc vybírá odborná porota jednoho vítěze, který dostane 25 tisíc korun ve formě marketingové podpory nebo příspěvku na provoz aplikace. Vítězem čtvrtého kola se stala společnost Ave Soft s informačním systémem Evolio-ProfiFinance.

Ve spolupráci s Microsoftem přinášíme krátký rozhovor s ředitelem vítězné firmy Janem Tkáčem.

Co vás vedlo k vývoji aplikace Evolio-ProfiFinance?

Mezi naše tradiční zákazníky patří firmy s velkými obchodními sítěmi – první generace našeho IS byla určena pro prodej finančních produktů. Současná generace Evolia, se kterou jsme se zúčastnili soutěže, byla vytvořena pro podporu a zpracování žádostí o pomoc v oblasti osobních bankrotů. 

Paradoxně i v této oblasti panuje konkurence firem zabývajících se oddlužením. Proto byl vývoj zaměřen na podporu obchodních procesů v kombinaci s důrazem na rychlost a kvalitu poskytovaných služeb. Mezi zmiňovanou konkurencí se pohybuje řada firmiček, které parazitují na lidském neštěstí a místo kvalitní služby připravují zadlužené lidi o další peníze na poplatcích.

Kolik uživatelů v současné době aplikaci využívá?

V současnosti je to několik stovek uživatelů.

Kdo je typickým uživatelem aplikace Evolio-ProfiFinance?

Je to obchodní zástupce, který má za úkol zpracovat a připravit dokumentaci zájemce o oddlužení. Obchodníci se pohybují v terénu, proto bylo nutné připravit řešení, které jim umožní pracovat odkudkoliv. Jeho součástí je i mobilní aplikace pro rychlý přístup k datům a plánování schůzek.

Jakým způsobem je využívání aplikace zpoplatněno?

Našim zákazníkem jsou firmy, které obchodníky zaměstnávají. Informační systém se obvykle musí přizpůsobit na míru pracovním procesům, je nutné provést základní implementaci.

Chystáte do budoucna nějaké vylepšení aplikace? Pokud ano, jakým směrem?

Při vývoji nové verze Evolia jsme využili technologii Silverlight, která má velice povedený způsob vytváření uživatelského rozhraní pomocí jazyka XAML. V rámci dalšího vývoje bychom rádi využili více možností, které XAML nabízí. Myslíme si, že v dnešní době uživatelé vyžadují aplikace atraktivní, ale zároveň ergonomické a srozumitelné. V současné době se seznamujeme s Windows 8, které se nám nesmírně líbí nejen způsobem ovládání a vzhledem, ale také zásadní změnou v koncepci architektury aplikací.

Proč jste zvolili pro vývoj aplikace platformu Windows Azure?

Windows Azure nám v  poskytl ideální podmínky zejména v oblasti snížení vstupních nákladů a škálovatelnosti. Firmy, které mají velké obchodní sítě, jen obtížně odhadují potřebné kapacity. Při vývoji s pilotním zákazníkem se nám stala zajímavá situace – v určitém okamžiku začal být vyvíjený systém pro obchodníky atraktivní – měl kladný ohlas. Během několika dnů ho začali používat obchodníci, kteří do té doby vyčkávali a díky tomu prudce vzrostlo zatížení systému.

Windows Azure nám umožnil nejprve celou situaci zjistit díky diagnostickým nástrojům, které obsahuje. Situaci jsme vyřešili jednoduchým administrativním nastavením – navýšením výkonu, což mělo zásadní dopad na udržení dobrého jména projektu. Nedovedu si představit, že bychom v podobně krátkém čase dokázali zákazníka přesvědčit k investici do výkonnějšího serveru.

BRAND24

Co pro vás znamená ocenění v soutěži Tvoje firma, Tvoje šance na úspěch?

V prvé řadě jde o velké povzbuzení pro náš tým. Pronikání do nových technologií není snadné a vytvoření nové generace Evolia nám dalo opravdu hodně práce. Proto si ocenění velice vážíme a jsme za něj rádi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).