Hlavní navigace

Další zvěsti o Nexus One, údajném mobilu od Googlu

29. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Spekulace kolem vlastního mobilu od Googlu stále sílí, přestože sám Google jeho přípravy nepotvrdil a poslední oficiální zprávy jej naopak popírají. Nicméně Federal Communications Commission (FCC) nedávno posvětila mobilní telefon od tchajvanského výrobce HTC nesoucí jméno Nexus One. Právě tento název se už delší dobu uvádí jako jméno telefonu, který pro Google vyrábí HTC a Google jej má prodávat pod vlastní značkou. Podle informací z FCC by Nexus One (ať už to bude jen další komunikátor HTC…

Spekulace kolem vlastního mobilu od Googlu stále sílí, přestože sám Google jeho přípravy nepotvrdil a poslední oficiální zprávy jej naopak popírají. Nicméně Federal Communications Commission (FCC) nedávno posvětila mobilní telefon od tchajvanského výrobce HTC nesoucí jméno Nexus One. Právě tento název se už delší dobu uvádí jako jméno telefonu, který pro Google vyrábí HTC a Google jej má prodávat pod vlastní značkou. Podle informací z FCC by Nexus One (ať už to bude jen další komunikátor HTC nebo skutečně mobil pod křídly Googlu) bude pracovat jak v GSM sítích, tak v UMTS sítích. O konektivitu se má postarat podpora pro GPRS, EDGE a vysokorychlostní HSUPA a HSDPA. Nebude chybět WiFi (b/g) nebo Bluetooth 2.1 s EDR.

Federal Communications Commission také měla posvětit dokovací stanici pro Nexus One, kde stojí za zmínku AV výstup. Ve výbavě Nexus One by se měl údajně objevit i pětimegapixelový fotoaparát s LED bleskem a autofokusem, slot na paměťovou kartu microSD (až 32 GB), A-GPS navigace (+ digitální kompas) a operační systém Android 2.1. Vše jsou to ale zatím nepotvrzené informace pocházející z více či méně důvěryhodných zdrojů. Jestli je na nich skutečně něco pravdy, by se mohlo ukázat už začátkem ledna, kdy se má Nexus One začít prodávat. (Engadget)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).