Hlavní navigace

Facebook oznámil velké změny na F8 - hlavně Timeline a sociální aplikace

22. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Facebook na vývojářské konferenci F8 oznámil velké změny – tou hlavní je nová podoba profilů uživatelů. Facebook Timeline je médií přirovnávána ke vzhledu používaném na Tumblr.com a klade důraz na vytvoření lepšího (graficky i obsahově) profilu uživatele s řadou dalších možností. Časová osa vaším životem, to je podle Facebooku to podstatné pro jeho budoucnost. Už ne statusy, ale profily uživatelů, které si můžete dlouhé hodiny přizpůsobovat. A hlavně doplňovat více informací o sobě. Poměrně…

Facebook na vývojářské konferenci F8 oznámil velké změny – tou hlavní je nová podoba profilů uživatelů. Facebook Timeline je médií přirovnávána ke vzhledu používaném na Tumblr.com a klade důraz na vytvoření lepšího (graficky i obsahově) profilu uživatele s řadou dalších možností.

BRAND24

Časová osa vaším životem, to je podle Facebooku to podstatné pro jeho budoucnost. Už ne statusy, ale profily uživatelů, které si můžete dlouhé hodiny přizpůsobovat. A hlavně doplňovat více informací o sobě. Poměrně obtížně se odhaduje, jak nový Facebook bude fungovat – Timeline (časová linka) je představená v www.facebook­.com/about/ti­meline a vypadá jako kompletně nová verze vašeho profilu. Což ale znamená, že není viditelné nic z toho, jak budete vidět informace od svých přátel. Podrobnosti viz F8: Facebook bude kompletně jiný, přichází TIMELINE

Další podstatnou změnou je zpřístupnění profilů uživatelů aplikacím – ty budou moci na k tomu vyhrazené části profilu nabídnout nové, funkční, sociální aplikace (podrobnosti viz F8: Aplikace opět budou moci řádit ve vašem profilu). Jde o významnou změnu (pamětníci si možná pamatují počátky Facebooku, kdy něco podobného bylo možné), doprovázenou i novou verzí Open Graphu (detaily viz F8: Aplikace přejdou kompletně na Open Graph). Nový Open Graph a s tím spojené možnosti pro vytváření sociálních aplikací vypadají velmi zajímavě – umožní vytvářet kompletní propojení mezi webovými aplikacemi (službami) a Facebookem včetně nových mobilních aplikací.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).