Hlavní navigace

Google bude ve Francii kompenzovat náklady ISP na přenosy dat uživatelů

21. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Blíží se snad doba, kdy se některým zemím konečně podaří získat další finance od velkých provozovatelů velkých internetových služeb? Bude po Google chtít Orange peníze i od Facebooku?

Řadu měsíců se objevující zmínky o snaze Francie přimět velké světové internetové hráče k placení za přenosy dat jejich uživateli mají první jasný výsledek. Podle Google to compensate French Internet provider for traffic se Orange podařilo dosáhnout s Google dohody, která bude znamenat, že Google bude platit za přenosy dat. Žádné bližší detaily nejsou známy, pouze to, že by v případě Google mohlo jít až o 50 procent dat přenášených v rámci sítí Orange.

Orange patří k největším telekomunikačním poskytovatelům – se zhruba 230 miliony zákazníků. A jeho šéf, Stephane Richard, ve vyjádření pro AFP uvádí, že by velké internetové společnosti (jako je Google) měly hradit náklady týkající se jejich dat. Zejména s ohledem na vysoký objem takovýchto datových přenosů

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).