Hlavní navigace

Google Chrome bude podporovat add-ony

22. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Při srovnávání webových prohlížečů Google Chrome a Mozilla Firefox někteří komentátoři vidí eso v rukávu právě druhého jmenovaného. Tím esem má být právě podpora rozšíření. Nicméně Google nechce zůstat pozadu a jeho inženýr Ojan Vafai v rámci panelové diskuze na konferenci Web 2.0 Expo v New Yorku koncem týdne uvedl, že i Google Chrome bude podporovat doplňky ve stylu Firefoxu a navíc uživatelské skripty jako Greasemonkey. Aron Boodman, který právě v Greasemonkey má prsty, je členem vývojového…

Při srovnávání webových prohlížečů Google Chrome a Mozilla Firefox někteří komentátoři vidí eso v rukávu právě druhého jmenovaného. Tím esem má být právě podpora rozšíření. Nicméně Google nechce zůstat pozadu a jeho inženýr Ojan Vafai v rámci panelové diskuze na konferenci Web 2.0 Expo v New Yorku koncem týdne uvedl, že i Google Chrome bude podporovat doplňky ve stylu Firefoxu a navíc uživatelské skripty jako Greasemonkey. Aron Boodman, který právě v Greasemonkey má prsty, je členem vývojového týmu prohlížeče Googlu.

BRAND24

Chris Wilson z Microsoftu připomněl, že Internet Explorer podporuje různé doplňky už delší dobu, ovšem jejich tvorba není tak snadná, jak by pro větší rozšíření bylo zřejmě potřeba. Uživatelské skripty však zpochybnil jako možné bezpečnostní riziko. Google zase vidí možný problém v rozšířeních resp. v nestabilitě prohlížeče právě vinou rozšíření, což někteří uživatelé Firefoxu určitě dobře znají.

Brendan Eich z Mozilly právě v Google Chrome a jeho způsobu práce s panely vidí jednu z možných cest jak stabilitu prohlížeče zvýšit. V Google Chrome běží každý panel jako samostatný proces. Mozilla se už možná trochu inspirovala od Google Chrome, když se rozhodla, že lišta panelů ve Firefoxu 3.1 nebude ve výchozím nastavení skryta. Zatím se objevovala jen pokud uživatel v okně otevřel více stránek. Nyní bude zobrazena vždy, což má zabránit tomu, aby někteří méně zdatní uživatelé na funkci tabbed-browsingu vůbec nenarazili. (InformatinWeek)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).