Hlavní navigace

Google konečně spustil cloudové úložiště dat

24. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po letech spekulací dnes Google spustil Google Drive (Disk Google) – cloudové úložiště dat. Stejně tak jako konkurenční Dropbox, spuštěný v roce 2007, umožňuje Google Drive ukládat data do cloudu a jejich synchronizaci mezi více počítači a zařízeními. Autor: Official Google Blog Součástí Google Drive se ode dneška stávají Google Docs. Google Drive je integrován i s ostatními službami z portfolia Google například s Gmailem.

Po letech spekulací dnes Google spustil Google Drive (Disk Google) – cloudové úložiště dat. Stejně tak jako konkurenční Dropbox, spuštěný v roce 2007, umožňuje Google Drive ukládat data do cloudu a jejich synchronizaci mezi více počítači a zařízeními.


Autor: Official Google Blog

Součástí Google Drive se ode dneška stávají Google Docs. Google Drive je integrován i s ostatními službami z portfolia Google například s Gmailem.

Aplikaci Google Drive je možné nainstalovat do počítače, včetně Mac zařízení. Mobilní aplikace pro telefony Android a tablety je k dispozici ke stažení v Google Play.


Uživatelé Google Drive mají k dispozici zdarma 5 GB prostoru. Úložný prostor je možné navýšit za měsíční poplatek na různé úrovně kapacity od 25 GB až do 1 TB. S přechodem na placený účet se uživatelům automaticky navýší i kapacita Gmail účtu na 25 GB.

Na pole cloudových úložišt se v minulosti kromě Dropboxu vydaly například také Microsoft se službou Sky Drive a Apple se službou iCloud. Ne nahodou dnes Microsoft vypustil do světa novou verzi Sky Drive.

BRAND24

Pokud již SkyDrive používáte, měli byste se co nejdříve přihlásit a požádat si o zdarma dostupné „upgrade“ na 25 GB prostoru. Neuděláte-li to včas, zůstane vám pouze 7 GB prostoru. Což je také velikost, kterou dostávají noví uživatelé.

Zdroj: tisková zpráva a Official Google Blog

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).