Hlavní navigace

Google prohrál soud v Belgii

18. 9. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Společnost Google prohrála u belgického soudu spor o autorská práva. Podle nařízení musí ze své služby Google News stejně jako z cache svého webového vyhledávání a jakýchkoliv dalších služeb odstranit veškeré články a doprovodný materiál belgických internetových magazínů pod postihem jednoho miliónu eur za každý den zdržení. Kromě toho by na svých stránkách google.be a news.google.be měl po dobu pěti dnů zveřejnit plné znění odůvodnění tohoto rozsudku. Podle data by již toto rozhodnutí mělo…

Společnost Google prohrála u belgického soudu spor o autorská práva. Podle nařízení musí ze své služby Google News stejně jako z cache svého webového vyhledávání a jakýchkoliv dalších služeb odstranit veškeré články a doprovodný materiál belgických internetových magazínů pod postihem jednoho miliónu eur za každý den zdržení. Kromě toho by na svých stránkách google.be a news.google.be měl po dobu pěti dnů zveřejnit plné znění odůvodnění tohoto rozsudku. Podle data by již toto rozhodnutí mělo nabýt účinnosti, zatím se to však na Googlu neprojevilo. (Inside Google)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je bývalým redaktorem Lupa.cz, nyní pracuje jako konzultant v BCG. Vystudoval ekonomii a právo. Občas bloguje: jilm.cz a často tweetuje: @jilm.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).