Hlavní navigace

Google spuští Fotografie firem, obdobu Streetview pro interiéry

30. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Google
Tuzemské firmy tak získávají možnost nahrát interaktivní 360 stupňové soubory fotografií z interiéru a zpřístupnit je veřejně na Google Mapách a Google+.

Google dnes  v Česku, Belgii, Německu, Polsku, Rusku, Švýcarsku a Singapuru oficiálně spustil službu Business Photos. Služba, která bude v Česku nabízena pod názvem Fotografie firem, umožní uživatelům Google díky panoramatickým fotografiím procházet interiéry firem. Budou si například moci prohlédnout, jak to vypadá v restauraci, kam se chystají na schůzku nebo prozkoumat obchodní centrum před jeho samotnou návštěvou.

Interiér restaurace Bohema v polském Štětíně.
Autor: Google

Interiér restaurace Bohema v polském Štětíně.

Panoramatické fotografie se budou zobrazovat ve výsledcích hledání na Google, na Google Mapách, ale také v sociální síti Google+. Služba pracuje na principu technologie Street View.

Pokud se firma rozhodne ke svému profilu vložit i panoramatické fotografie z interiéru, musí využít služeb Googlem schválených fotografů. Zveřejnění snímků je zdarma, nicméně je nutné počítat s náklady na pořízení a zpracování fotografií, které se mohou u jednolivých fotografů lišit.

Tipy C

V Česku jsou zatím podle databáze k dispozici tři certifikovaní fotografové. Google ale  hledá další, kteří by o tuto práci měli zájem.

Zdroj: tisková zpráva a Google Maps Blog

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).