Hlavní navigace

Google Wave v Google Apps, vyhledávání s SSL šifrováním

25. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V Googlu zřejmě objevili kofeinové pilulky, protože v posledních dnech sypou z rukávu jednu novinku za druhou. O těch zásadnějších jsme vás již informovali, pojďme se ale alespoň telegraficky podívat na ty zprávy, které poněkud zapadly. Začněme u Google Wave, tento hybrid komunikační služby a sociální sítě již není jen na pozvánky, ale otevřel se všem zájemcům. Navíc je Google Wave experimentálně k dispozici i v hostované podobě uživatelům Google Apps, což už ale bylo avizováno dříve. Více o…

V Googlu zřejmě objevili kofeinové pilulky, protože v posledních dnech sypou z rukávu jednu novinku za druhou. O těch zásadnějších jsme vás již informovali, pojďme se ale alespoň telegraficky podívat na ty zprávy, které poněkud zapadly. Začněme u Google Wave, tento hybrid komunikační služby a sociální sítě již není jen na pozvánky, ale otevřel se všem zájemcům. Navíc je Google Wave experimentálně k dispozici i v hostované podobě uživatelům Google Apps, což už ale bylo avizováno dříve. Více o Google Wave si můžete přečíst v našem článku Co je to ten Google Wave? (The Google Wave Blog)

Google také začal testovat přístup k vyhledávači zabezpečený přes SSL šifrování. Vyzkoušet si jej můžete na https://www.go­ogle.com/, podrobnosti jsou k dispozici v nápovědě. Google také testuje úpravy nové podoby svého vyhledávače, která se u všech uživatelů nesetkala se vřelým přijetím. Uživatelé si poměrně často stěžují na postranní panel na stránce s výsledky vyhledávání, který je prý ruší a překáží jim. Určitým ústupkem by tak mohlo být alespoň jeho optické vyčištění, protože Google zkouší verzi bez ikon. (Google Operating System)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).