Hlavní navigace

Hacknout Pentagon a dostat odměnu? Vojáci spouští bug bounty program

3. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Shutterstock, podle licence: Rights Managed
Nápady ze Silicon Valley má v rámci amerického ministerstva obrany prosazovat Eric Schmidt.

Ačkoliv plno technologií vzniká napřed pro armádu a pak se teprve dostane do běžného prodeje, v digitálním světě je situace přinejmenším vyrovnaná. Americká armáda chce posílit především v bezpečnosti. Kyberprostor je už prostě dalším bojištěm.  

Eric Schmidt se stal hlavou nové pracovní skupiny s názvem Defense Innovation Advisory Board. Ta by měla pomoci Pentagonu vstřebat a nasát nápady ze Silicon Valley. Americká vláda tak zkouší to, o co se poslední dobou snaží i korporace

Tento týden rozjely úřady vlastní bug bounty program s názvem Hack the Pentagon. V jeho rámci bude platit hackerům za objevení bezpečnostních děr v systémech ministerstva obrany. Kromě toho se často snaží naverbovat hackery, kteří by posílili jednotky pro boj v kyberprostoru. 

BRAND24

Tím to jen začíná. Schmidtův jedenáctičlenný tým by měl podle informací CNN hledat problémy, se kterými se Pentagon potýká při používání technologií a přinášet rychlá řešení. Zároveň ale nebude mít přístup k vojenským datům.

Schmidt má s vládou dlouholeté zkušenosti. A ne zrovna pozitivní. V zásadě mu vadí, jak moc chtějí úřady strkat nos do databází firem ze Silicon Valley. Je dlouhodobým odpůrcem státního sběru dat a naposledy se připojil k Applu v kauze zablokovaného mobilu střelce ze San Bernardina

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).