Hlavní navigace

iDnes spustí regionální zpravodajství kraje.idnes.cz

25. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zpravodajský server iDnes od 1. září 2010 spustí nové regionální zpravodajství dostupné na subdoméně kraje.idnes.cz, které se opře o regionální redakce deníku MF Dnes. Ten stejně jako iDnes patří do stáje mediální skupiny MAFRA. V regionálních redakcích MF Dnes přibudou online zpravodajové, kteří budou mít na starost právě internetové zpravodajství. Server iDnes už regionální zpravodajství nějakou dobu poskytuje pro Prahu a Brno. Hned se ukázalo, že po regionálním obsahu je poptávka, takže jsme…

Zpravodajský server iDnes od 1. září 2010 spustí nové regionální zpravodajství dostupné na subdoméně kraje.idnes.cz, které se opře o regionální redakce deníku MF Dnes. Ten stejně jako iDnes patří do stáje mediální skupiny MAFRA. V regionálních redakcích MF Dnes přibudou online zpravodajové, kteří budou mít na starost právě internetové zpravodajství. Server iDnes už regionální zpravodajství nějakou dobu poskytuje pro Prahu a Brno. Hned se ukázalo, že po regionálním obsahu je poptávka, takže jsme jen čekali na správnou chvíli. Myslíme, si, že přišla teď říká Michal Hanák, šéfredaktor iDnes.

Náš cíl je mít nejrychlejší a nejnavštěvovanější regionální zpravodajství, dodává Michal Hanák. Od regionálního zpravodajství si iDnes slibuje i vyšší příjmy z reklamy od inzerentů se zájmem oslovit zejména uživatele z určité oblasti nebo s vazbou k ní. Rozšiřování regionálního zpravodajství je každopádně velkým trendem posledních měsíců a roků v prostředí českého Internetu. Vznikla například síť oblastních zpravodajských webů Naše adresa.cz nebo Deník.cz. Regionální zpravodajské weby pak chystá třeba i Česká televize. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).