Hlavní navigace

iDnes také omezí možnost diskutovat pod články

29. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Od příštího týdne zpravodajský server iDnes omezí možnost diskutovat pod publikovanými články. Informuje o tom prostřednictvím redakčního blogu. Plný přístup k diskusím bude nově možný jen pro věrné čtenáře. Čtenáři serverů z rodiny iDnes mohou už delší čas sbírat čtením resp. prohlížením článků tzv. dukáty, které doposud mohli proměňovat třeba za různé dárky v podobě např. filmů na DVD, hudby na CD, knih, kosmetiky, propagačních předmětů apod. Nyní budou čtenáři pro plný přístup do diskusí …

Od příštího týdne zpravodajský server iDnes omezí možnost diskutovat pod publikovanými články. Informuje o tom prostřednictvím redakčního blogu. Plný přístup k diskusím bude nově možný jen pro věrné čtenáře. Čtenáři serverů z rodiny iDnes mohou už delší čas sbírat čtením resp. prohlížením článků tzv. dukáty, které doposud mohli proměňovat třeba za různé dárky v podobě např. filmů na DVD, hudby na CD, knih, kosmetiky, propagačních předmětů apod. Nyní budou čtenáři pro plný přístup do diskusí (tedy pro psaní vlastních diskusních příspěvků) potřebovat alespoň 300 dukátů. Redakce iDnes si od toho slibuje zkulturnění prostředí v diskusích a menší potřebu do nich zasahovat.

Zvažovali jsme několik různých možností, varianta založená na našem registračním systému Můj PAS, nám vyšla jako nejlepší, uvedl Michal Hanák, šéfredaktor iDnes. Nově registrování uživatelé budou moci od 5. října napsat do dosažení hranice 300 dukátů pouze tři diskusní příspěvky, ovšem pod jeden článek vždy jeden. Pokud některý z těchto příspěvků bude kvůli porušení diskusních pravidel smazán, účet bude zablokován. Čtenáře s více než třemi stovkami dukátů také čekají postihy za moderátory smazané příspěvky. Budou se jim odečítat dukáty (za jeden odstranění příspěvek se odečte sto dukátů) a pokud bude smazáno deset příspěvků, daný uživatelský účet bude na 90 dnů omezen (nepůjde vkládat příspěvky). (upozornil Alan Řepka, děkujeme za tip).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).