Hlavní navigace

iMessage i Skype ohrožují příjmy z SMS

5. 5. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Mobilní operátoři mají problém, potvrzuje to i CEO AT&T Randall Stephenson na New York Times. A nabízí i další vysvětlení, proč je tak těžké se dočkat zrušení FUP nebo alespoň takových FUP, které lze považovat za přijatelné (nejenom vzhledem k ceně). AT&T od původně nabízeného „neomezeného“ datového tarifu už ustoupilo. A samotné zavedení něčeho takového bylo podle Randalla chybou. Zmiňuje se i o problémech, které způsobují služby jako iMessage či Skype – snižují příjmy z SMS. Právě…

Mobilní operátoři mají problém, potvrzuje to i CEO AT&T Randall Stephenson na New York Times. A nabízí i další vysvětlení, proč je tak těžké se dočkat zrušení FUP nebo alespoň takových FUP, které lze považovat za přijatelné (nejenom vzhledem k ceně).

AT&T od původně nabízeného „neomezeného“ datového tarifu už ustoupilo. A samotné zavedení něčeho takového bylo podle Randalla chybou. Zmiňuje se i o problémech, které způsobují služby jako iMessage či Skype – snižují příjmy z SMS. Právě příjmy ze SMS jsou pro operátory výrazně ziskové.

Zdroj: AT&T Chief Regrets Offering Unlimited Data for iPhone

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).