Hlavní navigace

Jak zabíjet čas na Internetu?

18. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Myslíte si, že se na Internetu můžete nudit? S návodem, jak zabíjet čas na Internetu, jenom těžko. Televize, knihy, staří kamarádi, flashové hry, odpovědi na veškeré otázky – to všechno vám vezme hodiny času… Tento návod nedoporučuje deset z deseti zaměstnavatelů.
Jan Handl

Ilustrace: Nenad Vitas

Na blogu Ode Magazine vyšel zajímavý návod pro ty, kteří nevědí, jak se nudit na Internetu. Kdybyste náhodou patřili mezi tuto skupinu, využijete jistě pár následujících bodů.

Televize

Naprostou většinu zajímavých televizních pořadů můžete shlédnout i na Internetu. Ať už v oficiálních archivech televizí nebo na pirátských sítích. Můžete stahovat celé série seriálů nebo filmy. Jenom samotná televizní produkce na Internetu pomůže zevlákům zabít desítky hodin za týden.

Knihy a publikace

Znáte Project Gutenberg? Jde o nevyčerpatelnou studnici knih, u nichž propadla autorská práva. Najdete tam anglickou klasiku i pár knih v češtině. Četbu knih možná někdo může považovat za oldschoolovou zábavu, ale když jsou zdarma a na monitoru počítače?

Hledání starých přátel

Hodiny času můžete zabít třeba i vyhledáváním starých přátel podle jmen na nejrůznějších sociálních sítích. Něco času zabere, než si vzpomenete na všechny staré známé ze školky, základky, střední a vysoké školy. Ke šmírování kamarádů pomohou i vyhledávače.

Flash hry

Ano, hraní her online patří mezi oblíbenou zábavu internetových flákačů. Hry jsou zdarma a k nalezení jsou jich snad statisíce. Pobaví třeba remaky starých pecek, u kterých jsme trávili dětství. Když se nudíte opravdu hodně, není nic lepšího než si zastřílet nebo zaskákat.

BRAND24

Otázky a odpovědi

Trochu náročnějším zabíjením času je ptát se na všechno možné v nejrůznějších internetových aplikacích. Zkuste třeba wikiHow, ptát se můžete opravdu na všechno. Absolutní klasika je Ask.com, vůbec nejlepší je optat se někde, kde odpovídají rovnou ostatní uživatelé. Otázek jsou miliony, můžete mít problém rozhodnout se, na kterou z nich se zeptat.

Tolik stručný návod. Internet je médium jako stvořené k zabíjení času. Způsobů, jak na to, je nepřeberné množství, každý si najde ten svůj. Pokud víte o něčem opravdu zajímavém, podělte se o to s ostatními v diskuzi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je kromě jiného publicista, více informací najdete na LinkedIn. Na stránkách iNazor.net odkazuje na své články pro Lupu a další média. Ze všech vymožeností moderní doby má nejraději Twitter, zajímá ho historie a píše HistorieBlog.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).