Hlavní navigace

Koncem týdne se odmlčí služba Fotopedia, nemá peníze na další provoz

4. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

K desátému srpnu kompletně končí Fotopedia. Služba spuštěná v roce 2009 a vyhlášená skvělými fotografiemi.

Fungovat přestane nejen web, ale i všechny mobilní aplikace. Pokud jste uživateli služby, máte ještě necelý týden na to, abyste si stáhli data a odstranili své fotografie.

Služba byla spuštěná v roce 2009 a před dvěma lety se ji podařilo uzavřít dokonce partnerství s cestovním portálem Expedia.com. Její součástí je i řada aplikací pro mobily a tablety. Uživatele dokázaly přilákat opravdu kvalitní fotografie týkající se hlavně cestování.

Tipy C

Její konec je způsobený nedostatkem financí na další provoz. Fotopedii se totiž nikdy nepodařilo získat klasické závratné startupové investice (média hovoří o 12 milionech dolarů od roku 2009)

Fotopedia fungovala na principu foto encyklopedie, kde uživatelé mohli vytvářet články založené hlavně na fotografiích (s podporou CC licencování). Omezení množství přidávaných fotografií v jednom dni mělo vést k tlaku na použití pouze kvalitních fotografií. Uživatelé mohli v rámci vytvářených článků využívat Wikipedii a informace z Map Google. V pozdějších verzích Fotopedie byly doplněny některé sociální prvky. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).