Hlavní navigace

LinkedIn je ode dneška v češtině

31. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Čeština se stala šestnáctým jazykem, který si mohou vybrat uživatelé profesionální sítě LinkedIn. V tuzemsku má už čtvrt milionu uživatelů.

O spuštění české verze LinkedIn informovaly dnes Hospodářské noviny. Zároveň přinášejí rozhovor se šéfem LinkedInu pro Evropu, Blízký východ a Afriku Arielem Ecksteinem. Počet uživatelů LinkedInu v Česku se podle něj za poslední rok více než zdvojnásobil. Po překladu do češtiny doufá, že se růst ještě zrychlí. „Česko je pro nás jedním z klíčových trhů ve východní Evropě,“ řekl Eckstein Hospodářským novinám.

LinkedIn už podle něj prodal své řešení pro hledání nových zaměstnanců českým pobočkám firem jako je HP, Epson nebo RWE. Celosvětově má 135 milionů uživatelů, v Evropě přes 30 milionů.

Na jaře LinkedIn jako první velká sociální síť nabídl své akcie na burze. Jeho IPO potvrdilo hlad investorů po nových technologických titulech, hned první den se cena akcií vyšplhala z 45 až na 100 dolarů za kus. Nyní se pohybuje na realističtější úrovni kolem 75 dolarů.  

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).