Hlavní navigace

Lonely Sock, čeští uprchlíci od Disneyho, vydávají svou první hru

8. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český vývojářský tým Lonely Sock, který se skládá z devíti veteránů herního průmyslu z Disney Mobile a Elecronic Arts, vydává dnes svůj první herní titul pro chytré mobilní telefony a tablety s operačním systémem Android – Coral City (Korálové město).

Lonely Sock, jeden mála z českých startupů, kterým se daří pronikat i do mainstreamových médií, vznikl v roce 2011 s cílem vytvářet vlastní originální hry pro systém Android. Od investorů, jejichž jména nezveřejnili, se jim podařilo na uskutečnění této myšlenky vybrat 500 tisíc dolarů.

Cílem odvážné party je prosadit se v mezinárodní konkurenci a dostat se do zisku nejpozději šest měsíců po spuštění.  Jako obchodní model zvolili „freemium“, tedy plně funkční hry zdarma s možností nákupu lepších funkcí.

Coral City
Autor: Lonely Sock

Coral City

„Náš tým zkušených vývojářů vytvořil, rozpohyboval a přivedl k životu vlastní podmořský svět Coral City, který bude navíc neustále vylepšovat. Během roku očekáváme stovky tisíc až miliony hráčů,„ píše v tiskové zprávě šéf Lonely Sock Juraj Chrappa. “Rozhodli jsme se pro konstrukci hry, kterou mohou hrát i naprostí začátečníci, zkrátka model „nainstaluj a hraj“. Během hraní teprve uživatel přirozeně poznává všechny pokročilé funkce a mechanismy."

Tipy C

Coral City je simulací stavění města na dně oceánu, uživatel může také spolupracovat se svými přáteli. Další rozměr by hře měly přidat plánované funkce k propojení se sociálními sítěmi.

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).