Hlavní navigace

Microsoft Security Essentials neprošlo antivirovými testy

17. 1. 2013
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Již druhé selhání Microsoft Security Essential může znamenat, že se Microsoftu nedaří. Stejně tak jako může mít pravdu ve zdůvodnění, kterým selhání vysvětluje.

Microsoft Security Essentials, zdarma dostupné antivirové a antimalware řešení pro Windows, neprošlo antivirovými testy. Z 25 antivirových programů jich skrz AV-Test laboratoř neprošly tři. Vedle Securty Essentials (4.1) to ještě byl PC Tools Internet Security 2012 a AhnLab Internet Security 8.0. V případě Security Essential je to již podruhé, kdy neprošlo testy. Výsledky testování můžete najít zde.

Microsoft na selhání v testu reaguje mírně nešťastně určitým zpochybněním toho, že testy ve kterých došlo k selhání nejsou ty „podstatné“ a také tím, že řešení jako takové v prosinci zpracovalo na 20 milionů nových a potenciálně nebezpečných souborů. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).