Hlavní navigace

Mozilla si chce posvítit na paměťové nároky plug-inů a rozšíření

23. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mozilla Corporation chce také uživatele informovat o vlivu jednotlivých plug-inů na výkon, respektive hodlá zveřejňovat statistiky spotřeby operační paměti jednotlivých plug-inů. Uživatel tuto informaci nezíská prozatím přímo ve Správci doplňků, ale na webu Mozilla Plugin Check. Ten už více než rok slouží ke kontrole stavu plug-inů, tedy jestli má uživatel nainstalovány jejich nejnovější verze.

Mozilla Corporation chce také uživatele informovat o vlivu jednotlivých plug-inů na výkon, respektive hodlá zveřejňovat statistiky spotřeby operační paměti jednotlivých plug-inů. Uživatel tuto informaci nezíská prozatím přímo ve Správci doplňků, ale na webu Mozilla Plugin Check. Ten už více než rok slouží ke kontrole stavu plug-inů, tedy jestli má uživatel nainstalovány jejich nejnovější verze.

Možná vás napadne, že mnohem zajímavější by bylo znát vliv rozšíření na výkon. Rozšíření jsou totiž často viníky příliš pomalého spouštění prohlížeče nebo vysoké paměťové náročnosti. I na tom se pracuje. Na serveru Mozilla Add-ons by v budoucnu měla u každého rozšíření být součástí profilu informace o vlivu na rychlost startu prohlížeče a spotřebu operační paměti. 

Zdroj: Mozilla.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).