Hlavní navigace

Netscape Navigator 9: vyzkoušejte si betaverzi

6. 6. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Americká společnost AOL včera uvolnila první betaverzi připravovaného webového prohlížeče Netscape Navigator 9. Devítková verze kdysi úspěšného prohlížeče se mimo názvu se slůvkem Navigator vrací i k multiplatformnosti. Betaverze je připravrna pro uživatele Windows, Linuxu i Mac OS a vychází z Firefoxu 2.0.

Americká společnost AOL včera uvolnila první betaverzi připravovaného webového prohlížeče Netscape Navigator 9. Devítková verze kdysi úspěšného prohlížeče se mimo názvu se slůvkem Navigator vrací i k multiplat­formnosti. Betaverze je připravrna pro uživatele Windows, Linuxu i Mac OS a vychází z Firefoxu 2.0.

K hlavním inovacím patří vedle designu také oprava překlepů při ručním zadávání adresy, propojení s portálem Netscape.com např. přes sidebar, pomůcka pro uchovávání zajímavých odkazů, možnost změny velikosti prvku textarea ve webových formulářích, spojené tlačítko stop a reload ve stylu Opery a další. (JasnaPaka Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).