Hlavní navigace

Nova Sport míří do chytrých televizorů Panasonic

18. 1. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Abonenti Voyo.cz nyní mohou sledovat sportovní kanál Nova Sport přes Internet ve Smart TV zn. Panasonic. Voyo.cz se pak má brzy objevit ve Smart TV zn. LG.

Televizní skupina Nova rozšiřuje nabídku své video-on-demand služby Voyo.cz na kompatibilních chytrých televizorech a přehrávačích značky Panasonic s funkcí Viera Connect. Abonenti služby nově budou moci prostřednictvím Internetu sledovat placený sportovní kanál Nova Sport v ceně základního předplatného 189 Kč. 

Dosud Voyo.cz pro chytré televizory a přehrávače Panasonic nabízelo jen přístup k archivu původních pořadů a knihovně filmů a seriálů dostupných v rámci předplatného. Placený sportovní kanál Nova Sport (resp. 95 % z jeho programové skladby) je součástí služby od října loňského roku, ale dosud byl dostupný pouze na osobních počítačích podporujících technologii Silverlight. 

Nova Sport v chytrých televizorech a přehrávačích Panasonic nabídne například přenosy utkání z prestižních hokejových soutěží NHL a KHL, nejstaršího fotbalového turnaje F.A. Cup, nejvyšší české a ruské fotbalové ligy, americké basketbalové soutěže NBA, závodů Formuje 1 a Moto GP či záznamy zápasů katalánského celku FC Barcelona.

Kdy se internetového vysílání kanálu Nova Sport dočkají i abonenti služby Voyo.cz z řad majitelů chytré černé elektroniky Samsung a chytré mobilní elektroniky Apple, není veřejně známo. Nova však na své úterní tiskové konferenci potvrdila, že Voyo.cz dorazí i do chytrých televizorů a přehrávačů značky LG. Podle našich informací by se tak mělo stát již velmi brzy. 

V plánu je také podpora mobilních zařízení se systémem Android. Aplikace pro Android se měla objevit již loni na jaře, ale dosud nevyšla. Nyní již skupina Nova nekonkretizuje termín, kdy by  plikace Voyo.cz pro Android měla být uvolněna. Z mobilních zařízení je tak podporováno pouze „jablečné“ portfólio iPhone, iPod Touch, iPad a iPad Mini se systémem iOS. 

Pavel Krbec, šéf internetových projektů skupiny Nova, se před časem nechal slyšet, že jeho osobním cílem je dosažení mety 100 000 abonentů služby Voyo.cz do konce roku 2012. Aktuální počet abonentů služby Voyo.cz nám na přímý dotaz skupina Nova nesdělila. V loňském roce se ovšem objevily informace nejdříve zhruba o 30 000 abonentech a později o 20 000 abonentech

Počet abonentů se může dramaticky měnit měsíc od měsíce, protože služba se předplácí vždy na měsíc. Nicméně je velmi pravděpodobné, že osobní cíl Pavla Krbce v roce 2012 naplněn nebyl ani zdaleka. Pavel Krbec se několikrát nechal slyšet, že placeným video-on-demand službám hází klacky pod nohy tzv. počítačové pirátství. 

BRAND24

Z řad uživatelů však zaznívá kritika, že Voyo.cz a jeho lokální konkurenti nenabízejí dostatečně atraktivní obsah v rámci svého předplatného a ceny za přehrávání filmových novinek jsou příliš vysoké ve srovnání například s vypůjčením filmu na Blu-ray nosiči, kde je film v lepší obrazové kvalitě, s prostorovým zvukem, původní i dabovanou zvukovou stopou, volitelnými titulky a bonusovým materiálem. 

Nic z toho filmové novinky přehrávané z nabídky Voyo.cz za jednorázový poplatek nenabízejí. Nicméně právě placený sportovní kanál Nova Sport s atraktivním obsahem pro sportovního fanouška lze označit za ten kvalitní obsah, po kterém uživatelé v rámci předplatného volají. Nova se netají záměrem přivést na obrazovky chytrých televizorů další internetové vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).