Hlavní navigace

Nova tvrdí, že počet abonentů služby Voyo meziročně výrazně narostl

11. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Současných cca 30 tisíc předplatitelů prý nesvědčí o stagnaci služby, ale naopak o růstu. Údaj o 30 tisících abonentů z června 2012 prý odkazoval „na jinou realitu služby“. Jakou?

Podle mediální skupiny Nova roste počet abonentů české verze video-on-demand služby Voyo, která spadá mezi její internetové projekty. Nova tak reagovala na náš páteční článek Voyo v číslech: abonentů nepřibývá, kde jsme upozorňovali, že české Voyo má zhruba 30 tisíc abonentů, tedy stejně jako v červnu 2012.

Číslo z června roku 2012 odkazovalo na zcela jinou realitu naší služby.  Šlo o období krátce po zpoplatnění našeho videoarchivu, ke kterému došlo v dubnu 2012. Zpoplatnění videoarchivu TV Nova mělo samozřejmě na čas za následek pokles počtu uživatelů.“ uvedla Andrea Bezdíčková ze společnosti CET 21, která stojí za mediální skupinou Nova.

Ve skutečnosti prý má počet abonentů nyní rostoucí tendenci.  „Na podzim roku 2012 měla naše služba něco málo přes 20 000 předplatitelů, dnes jsme u hranice 30 000. Meziroční nárůst vůči stejnému období minulého roku je 35 %“, uvedla Andrea Bezdíčková pro server Lupa.cz. Za růstem Nova vidí rozšiřování nabídky i dostupnosti služby. 

BRAND24

Za posledních dvanáct měsíců vyšla aplikace Voyo pro Android, která však má nezanedbatelné problémy s kompatibilitou kvůli DRM technologii Widevine. Nova chce vytvořit seznam kompatibilních zařízení, ale ten prozatím není k dispozici. Od září je pak v prodeji zařízení Voyo Player, které službu Voyo zpřístupňuje pro libovolný televizor.

Nova nedávno naznačila, že okruh podporovaných zařízení se má dál rozrůstat. Pravděpodobně dojde na dotykovou aplikaci pro Windows 8.1 či Windows RT a mobilní aplikaci pro Windows Phone, které již dnes nabízí slovinská verze služby. Ta s předstihem oproti české verzi služby v minulosti uvedla třeba i aplikaci pro Android.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).