Hlavní navigace

Nové offline mapy Seznamu ke stažení v App Store a Google Play

18. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Seznam dnes oficiálně uvolnil novou mobilní aplikaci Mapy.cz pro platformy iOS a Android. Nabízí možnost stažení mapových podkladů přímo do telefonu.

Záměr nabídnout nové mobilní offline mapy prezentoval Seznam už v dubnu, společně s dalšími připravovanými novinkami, na které se v průběhu roku mohou těšit uživatelé služby Mapy.cz. Tehdy se mluvilo o tom, že nová mobilní aplikace by měla být uživatelům k dispozici na přelomu června a července. Nakonec se tak stalo až dnes. (odkazy ke stažení).

Zatím je v nabídce verze pro iOS a Android. Do konce roku by se měla objevit také verze pro Windows Phone 8 a v Seznamu též uvažují o speciální verzi pro tablety.


Autor: Seznam.cz

Mobilní offline mapy obsahují veškeré mapové podklady pro Českou republiku. Mapové podklady jsou vektorové. Aplikace i tak zabere v telefonu maximálně 350 MB. Aktualizace budou probíhat prostřednictvím inkrementů, nebude tedy nutné stahovat při každé aktualizaci znovu celou aplikaci. Součástí aplikace je i turistický obsah, například tipy na zajímavé výlety. Nicméně k vyhledávání, plánování a zobrazování turistických informací bude aplikace potřebovat i nadále přístup k Internetu. 

Kromě přidání offline dat prošla samotná aplikace redesignem, který vedl k jejímu zjednodušení. Nově uživatelé nebudou muset nic nastavovat a na obrazovce naleznou jen minimum ovládacích prvků.

BRAND24

Od konce roku 2010, kdy byla aplikace Mapy.cz poprvé představena, zaznamenala již téměř půl milionu stažení a přes deset milionů spuštění. Za poslední tři měsíce připadá tříčtvrtinový podíl, co se týče počtu stažení, na zařízení s operačním systémem Android. 


Autor: Seznam.cz

Autor: Seznam.cz

Zdroj: Seznam blog

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).