Hlavní navigace

Páté kolo soutěže pro vývojáře Windows Azure vyhrála aplikace iDoklad

29. 5. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Výhercem pátého kola soutěže pro vývojáře na platformě Windows Azure se stala společnost Cígler Software s aplikací iDoklad pro Android a Windows Phone. „Verze pro iOS je dnes v betaverzi dostupná skupině testerů a počítáme, že aplikace bude ke stažení na Apple Store do letních prázdnin,“ říká Martin Cígler.

Tuzemská pobočka Microsoftu organizuje pro české vývojáře na platformách Windows Azure a Windows Phone 7 soutěž Tvoje firma, tvoje šance na úspěch. Každý měsíc vybírá odborná porota jednoho vítěze, který dostane 25 tisíc korun ve formě marketingové podpory nebo příspěvku na provoz aplikace. Vítězem pátého kola se stala společnost Cígler Software s aplikací iDoklad.

Martin Cígler

Ve spolupráci s Microsoftem přinášíme krátký rozhovor s předsedou představenstva vítězné firmy Martinem Cíglerem.

Co vás vedlo k vývoji aplikace iDoklad?

Chtěli jsme doplnit naše portfolio produktů řady Money. Jen v České republice jsou statisíce živnostníků, pro které je klasický účetní program zbytečným luxusem jak funkčním, tak i cenovým. Pro vystavování faktur používají často propisku, v lepším případě Microsoft Excel, a daní paušálem, popř. používají služeb účetní.

Přesně na tuto cílovou skupinu míří iDoklad – aplikace si bere za cíl zjednodušit malým živnostníkům vystavování a správu faktur a současně jim umožnit, aby jejich účetní nemusela vystavené faktury pracně opisovat do svého účetního programu.

Kolik uživatelů v současné době aplikaci využívá?

Předevčírem o půlnoci jsme měli 10 802 aktivních uživatelů v Česku a na Slovensku, denně přibývá průměrně 50 účtů a tendence je trvale rostoucí.

Kdo je typickým uživatelem aplikace iDoklad?

Jen doplním odpověď na první otázku – typickým uživatelem je drobný živnostník ze všech oborů, nicméně mezi zákazníky najdeme i internetové prodejce nebo větší společnosti, které používají iDoklad jako mobilního fakturačního klienta svého ekonomického systému. Aplikace iDoklad  dokáže datově komunikovat s jakýmkoliv účetním systémem, ke stažení jsou ovladače pro dva nejrozšířenější – Money a Pohodu. Také je ve velké oblibě u účetních společností, které tento způsob fakturace doporučují svým klientům.

Aplikace je bezplatná, z čeho platíte její vývoj?

iDoklad bereme jako marketingový projekt pro podporu živnostníků – pokud vyrostou, naše programy řady Money budou v jejich společnostech logickým nástupcem iDokladu.

Chystáte do budoucna nějaké vylepšení aplikace? Pokud ano, jakým směrem?

V prvé řadě se snažíme udržet jednoduchost a rychlost ovládání – proto v iDokladu nemůžete čekat doplňování některých sofistikovaných funkcí dostupných v účetních programech jako je třeba naše Money. Nicméně chceme iDoklad doplnit o výdajovou stránku fakturace a zákazníkům v brzké době umožnit vystavení přiznání k dani z příjmů a DPH.

Plánujete i mobilní verzi pro iOS?

Dobrá otázka – po iDokladu pro Android a Windows Phone samozřejmě myslíme i na fanoušky Apple platformy. Verze pro iOS je dnes v betaverzi dostupná skupině testerů a počítáme, že aplikace bude ke stažení na Apple Store do letních prázdnin.

Proč jste zvolili pro vývoj aplikace platformu Windows Azure?

Nehledali jsme lokálního hostera, ale opravdu spolehlivou platformu, na které jsme schopni snadno škálovat výkon aplikace v závislosti na počtu zákazníků a která je cenově dostupná. Azure byla logická volba a po 18 měsících provozu mohu jen konstatovat, že jsme se rozhodli správně.

BRAND24

Co pro vás znamená ocenění v soutěži Tvoje firma, tvoje šance na úspěch?

Snažíme se dodávat našim zákazníkům kvalitní produkty bez ohledu na to, zda jde o placený software či bezplatnou službu. Proto si tohoto ocenění velmi vážíme a vnímáme jej jako ocenění celé naší práce. Již loni jsme získali celosvětově první místo v této soutěži v Los Angeles a pevně věříme, že budeme úspěšní i letos s mobilními klienty pro iDoklad.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).