Hlavní navigace

Platební Twisto míří do offlinu, pomoci má nový investor Partners

1. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Čtvrtý investor má kromě peněz přispět ke vstupu firmy nabízející odložené platby v internetových obchodech do offline světa.

K dosavadním investorům Twista – Enernu, Mitonu a Tomáši Čuprovi – nově přibyl čtvrtý. Finančněporadenská společnost Partners koupila čtvrtinový podíl, který má podle tiskové zprávy hodnotu desítek milionů Kč.

„Náš další cíl je vstup do světa offline plateb, kde vidíme velký prostor pro vylepšení stávajících služeb pro zákazníky, a i proto vítáme vstup Partners a jejich znalost tohoto trhu,“ přibližuje plány CEO a zakladatel Twisto Michal Šmída.

Vstupenkou do offline světa se mají stát právě Partners – firma poskytující finanční poradenství a provozující například online (i tištěný) magazín Finmag nebo server Penize.cz.

„Vidím potenciál vybudovat pro naše klienty opravdu zajímavou investiční platformu, která zatím není na českém trhu,“ upřesňuje spolumajitel Partners Petr Borkovec. O jaké konkrétní služby půjde, chce Twisto prozradit až v příštím roce.

BRAND24

Twisto po dvou letech od vzniku proniklo do asi 150 e-shopů, ve kterých se služba na obratech podílí jednotkami procent. „Dnes dokážeme portfolio řídit tak, abychom byli každý měsíc v černých číslech, tedy zatím bez nákladů na chod firmy,“ uvedl nedávno pro Lupu Šmída.

Jeho službě mezitím vyrostla konkurence v podobě serveru Kup Najisto, který má v zádech půjčkový Home Credit a dohodu s E-commerce Holdingem o nasazení v jeho e-shopech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).