Hlavní navigace

Podle brazilského soudu by se měl YouTube odstavit

8. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Brazilská modelka Daniela Cicarelli se u soudu domáhala odstranění choulostivého videa ze serveru YouTube, který před časem koupil Google. Video zachycující jmenovanou modelku s jejím přítelem při radovánkách na pláži administrátoři několikrát odstranili, ovšem stejně se na YouTube znovu objevilo. Brazilský soud rozhodl, že pokud nebude odstraněno jednou pro vždy, YouTube musí být odstaven z provozu. Kuriozní je, že prakticky neexistuje možnost jak donutit Google coby americkou společnost k…

Brazilská modelka Daniela Cicarelli se u soudu domáhala odstranění choulostivého videa ze serveru YouTube, který před časem koupil Google. Video zachycující jmenovanou modelku s jejím přítelem při radovánkách na pláži administrátoři několikrát odstranili, ovšem stejně se na YouTube znovu objevilo. Brazilský soud rozhodl, že pokud nebude odstraněno jednou pro vždy, YouTube musí být odstaven z provozu. Kuriozní je, že prakticky neexistuje možnost jak donutit Google coby americkou společnost k podrobenní se rozsudku brazilského soudu. (CDR Info)

Aktualizace 16:45: Brazílie blokuje YouTube. Došlo ke globálnímu zablokování serveru na DNS úrovni. Mnoho brazilských uživatelů ale tento postup rozlítil a protestní akce se už začínají rozbíhat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).