Hlavní navigace

Přechod na Windows 7 má usnadnit rodinné balení

3. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft začíná od 3. října 2010 prodávat rodinné balení pro přechod na Windows 7. Tzv. Family Pack, který se bude ve Spojených státech prodávat za 149 dolarů a 99 centů, umožní nainstalovat Windows 7 na tři počítače s legálně pořízenými Windows XP nebo Windows Vista. Je evidentní, že Microsoft chce takto přispět k rychlejšímu přechodu koncových uživatelů na jeho nejnovější desktopový systém. Argumentuje například tím, že Windows 7 umožní běžným uživatelům mnohem lépe vytvořit domácí…

Microsoft začíná od 3. října 2010 prodávat rodinné balení pro přechod na Windows 7. Tzv. Family Pack, který se bude ve Spojených státech prodávat za 149 dolarů a 99 centů, umožní nainstalovat Windows 7 na tři počítače s legálně pořízenými Windows XP nebo Windows Vista. Je evidentní, že Microsoft chce takto přispět k rychlejšímu přechodu koncových uživatelů na jeho nejnovější desktopový systém. Argumentuje například tím, že Windows 7 umožní běžným uživatelům mnohem lépe vytvořit domácí počítačovou síť (díky HomeGroup a souvisejícím funkcím). Podle analytické agentury IDC je ve Spojených státech aktuálně v průměru 2,1 počítače na domácnost.

Family Pack ovšem bude k mání i v dalších zemích. Půjde například o Kanadu, Austrálii, Německo, Francii, Velkou Británii a údajně i o řadu dalších států. Mimo USA se s prodejem rodinného upgradovacího balíčku začne 22. října, tedy v den prvního výročí uvedení Windows 7 na trh. Na nezájem zákazníků si Microsoft stěžovat nemůže. Zhruba někdy ke konci letošního prvního pololetí hlásil 150 milionů prodaných licencí a redmondský šéf Steve Ballmer stanovil cíl prodat do konce roku dalších 200 milionů licencí. Podle statistik Net Applications jsou Windows 7 již druhým nejrozšířenějším systémem na desktopech. V srpnu přešplhala hranici 15% podílu. (Windows Experience Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).