Hlavní navigace

Přihlášky do brněnského Starcube se uzavírají za 14 dní

17. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jihomoravský akcelerátor letos zkouší poprvé svůj nový modus operandi. Tentokrát se zaměří především na internet věcí.

Zatím se do podzimního běhu Starcube přihlásily týmy z dvaadvaceti zemí, a to včetně Nigérie, Kamerunu nebo Hong Kongu. „Do akcelerátoru vstoupili noví partneři – bezpečnostní AVG a Konica Minolta,“ vysvětluje mluvčí Jihomoravského inovačního centra Martina Pelcová. 

Přihlášky do tříměsíčního programu se uzavírají na konci července a v plánu je přijmout osm až deset týmů. Letošní témata jsou jasně a striktně vymezena. Jde o internet věcí a kybernetickou bezpečnost. 

BRAND24

„Internet věcí pomáhá lépe zorganizovat denní rutinu a umožňují tím věnovat se naplno důležitějším věcem. Prognózy od International Data Corporation říkají, že v roce 2020 bude na jednoho člověka připadat více než 6 různých globálně propojených wearables, senzorů nebo spotřebičů,“ vysvětluje důvody volby tématu Vojtěch Krmíček, šéf startupových programů JIC.  

Program povede bosenský rodák Damir Čaušević, který do JIC přešel po více než desetileté štaci v IBM. Startupům bude pomáhat ale třeba i zakladatel European IoT Council Rob van Kranenburg, výkonný ředitel společnosti Sensefinity podnikající v IoT Orlando Remédios nebo expertka na UX v IoT Silvia Zimmermann. Rady v oblasti bezpečnosti si na sebe bere Karel Obluk spolu s Martinem JansouDavidem Makovským z AVG.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).