Hlavní navigace

Rdio vyrazilo do Čech, Moravy a Slezska, blíží se (další) hudební revoluce?

14. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rdio dnes zpřístupnilo své služby českým uživatelům. včetně české verze svého software. Nezapomeňte ale, že jde jenom o zkušební verzi, za normální použití bude potřeba platit

Jedna z několika větších a významnějších amerických služeb pro streamovanou hudbu zamířila konečně do Česka. Rdio – www.rdio.com – je nyní možné používat, i pokud jste v Česku (na českých IP adresách) a navíc můžete využít i rozhraní v češtině (webové a mobilní). 

Než se do Rdio vrhnete, tak samozřejmě pamatujte na to, že jde o placenou službu (90 Kč měsíčně při použití webového a PC klienta, 180 Kč měsíčně za plný přístup, tedy včetně mobilních telefonů). A jakkoliv to při registraci nebude jasné, pořizujete si zkušební verzi (teoreticky na jeden měsíc, ale mobilní klient vás upozorní na nutnost zaplatit už 26. června).

BRAND24

Rdio vcelku podle očekávání podporuje propojení s Facebookem, Twitterem a Last.fm (dobré pro nalezení vašich přátel na této službě). Importovat hudbu „do“ Rdio můžete buď z vlastních iTunes nebo z WMP playlistu (Windows Media Player), přímo „import“ k dispozici není. Rdio samozřejmě není úložiště (jako například Google Play), ale umožní vám alespoň synchronizovat hudbu s vaším mobilním telefonem (a některými přehrávači). Tedy alespoň toto plyne z informací v samotné službě, odzkoušeno zatím nemám.

Placené Rdio má tu klasickou výhodu, že můžete přehrávat (streamingem) cokoliv z nabídky Rdio – tedy v praxi miliony skladeb (Rdio udává 20 milionů).  V dražší placené verzi pak tuto hudbu synchronizovat do mobilu (tabletu) a přehrávat, aniž byste museli být připojeni. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).