Hlavní navigace

Registr vozidel ráno zase nefungoval, teď už je podle ministerstva v pořádku [AKTUALIZOVÁNO]

25. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Aktualizováno: Podle aktuálních informací ministerstva dopravy registr vozidel opět funguje. „Komunikace CRV s oběma systémy Policejního prezidia ČR byla obnovena, agenda související s prováděním lustrací je opět funkční,“ píše mluvčí Zdeněk Neusar. Dnes ráno Centrální registr vozidel na přepážkách naběhl, ale brzy opět začal kolabovat. V České televizi to potvrdil náměstek ministra dopravy Ivo Toman. Systém podle něj začal padat po půl deváté v Praze, potíže pak potvrdila Ostrava i Brno. 

Aktualizováno: Podle aktuálních informací ministerstva dopravy registr vozidel opět funguje. „Komunikace CRV s oběma systémy Policejního prezidia ČR byla obnovena, agenda související s prováděním lustrací je opět funkční,“ píše mluvčí Zdeněk Neusar.

Dnes ráno Centrální registr vozidel na přepážkách naběhl, ale brzy opět začal kolabovat. V České televizi to potvrdil náměstek ministra dopravy Ivo Toman. Systém podle něj začal padat po půl deváté v Praze, potíže pak potvrdila Ostrava i Brno. 

BRAND24

Příčina problémů je zřejmě stejná jako v pondělí a úterý. „Dnes po 8. hodině jsme zaznamenali opět přerušení komunikace Centrálního registru vozidel se systémy PATRMV a SIS, a to přesto, že Policejní prezidium ČR už včera uvedlo, že posílilo infrastrukturu a nasadilo výkonnější virtuální server a problém se už neměl opakovat. Čekáme na informace, zda k výpadku došlo opět důsledkem přetížení serveru Policejního prezidia ČR, případně z jiného důvodu,“ informoval mluvčí ministerstva Zdeněk Neusar.

Státní tajemník ministerstva dopravy Miroslav Drobný se podle něj dopoledne osobně vydá na Policejní prezídium, aby situaci vyřešil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).