Hlavní navigace

Reklamní síť Elity network rozšiřuje portfolio, ArboInteractive tu vidí krádež know-how

9. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost AdActive, s.r.o., provozovatel reklamní sítě Elity network, ohlásila akvizici nových serverů, díky nimž se posune do první desítky v žebříčku návštěvnosti NetMonitor dle provozovatelů.  Společnost AdActive spuštěním reklamní sítě Elity Network s přelomem roku překročí hranici 2 mil. reálných uživatelů (r. u.) z původního 1 mil. RU. Vedle portálů ipoint.cz, peníze­.cz a rodina.cz se v portfoliu Elity network nově od 1. ledna 2011 objeví servery CSFD.cz, bandzone.cz, dpp.cz, gamepark…

Společnost AdAc­tive, s.r.o., provo­zovatel reklamní sítě Elity network, ohlásila akvizici nových serverů, díky nimž se posune do první desítky v žebříčku návštěvnosti NetMonitor dle provozovatelů. 

Společnost AdActive spuštěním reklamní sítě Elity Network s přelomem roku překročí hranici 2 mil. reálných uživatelů (r. u.) z původního 1 mil. RU. Vedle portálů ipoin­t.czpeníze.cz a ro­dina.cz se v portfoliu Elity network nově od 1. ledna 2011 objeví servery CSFD.cz, bandzone.cz, dpp.cz, gamepark.cz a zenax.cz. 

„Pro Elity Network jsme se rozhodli kvůli potenciálu, který v agentuře a jejich aktivitách vidíme, pro zkušenosti a profesionalitu jejího vedení v internetovém byznysu. Je osvěžující být součástí zrodu něčeho nového, v čem cítíte slibnou budoucnost,“ říká Martin Pomothy, zakladatel a majitel serveru CSFD.cz. 

„Nová spolupráce s projekty jako CSFD.cz je pro nás obrovským krokem kupředu. Elity network tak zaujímá svou plánovanou pozici elitní reklamní sítě s garantovanou vysokou kvalitou projektu,“ říká Jan Vobecký, jednatel AdActive a obchodní ředitel projektu Elity network. 

Převzetí těchto serverů do portfolia je ovšem trnem v oku společnosti Ar­boInteractive, jež jejich reklamní zastoupení zajišťovala doposud. Dnes společnost rozesílala zprávu, v níž ujišťuje, že „podniká právní kroky proti bývalým zaměstnancům, kteří zcizením obchodního tajemství a know-how umožnili konkurenční společnosti navázat spolupráci s několika servery z portfolia ARBOinteractive.“

Fakt, že jde o Elity Network ArboInteractive v tiskové zprávě výslovně nepotvrzuje, je ale nepochybné, že jde právě o převzetí těchto serverů a způsob, jakým se to mělo udát, co Arbo rozčílilo.

Jak „právní kroky“ proti bývalým zaměstnancům dopadnou, se ještě uvidí, zřejmě to ale nic nezmění na tom, že akvírované servery zůstanou u Elity Networks. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).