Hlavní navigace

RRTV chce prozkoumat propagaci tn.cz ve zpravodajství Novy

23. 5. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Po některých poslancích se tn.cz nelíbí ani Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Přesněji se jí nezdá propagace portálu v Televizních novinách, hlavní zpravodajské relaci televize Nova, která tn.cz provozuje. Rada chce proto prozkoumat zda-li jde ještě o „self promo“ nebo už o klasickou reklamu, která ve zpravodajské relaci být nesmí. Situace je sice sporná, protože televizi i portál provozuje stejná společnost, ovšem na druhou stranu tn.cz není televizní program, jejichž propagace je…

Po některých poslancích se tn.cz nelíbí ani Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Přesněji se jí nezdá propagace portálu v Televizních novinách, hlavní zpravodajské relaci televize Nova, která tn.cz provozuje. Rada chce proto prozkoumat zda-li jde ještě o „self promo“ nebo už o klasickou reklamu, která ve zpravodajské relaci být nesmí. Situace je sice sporná, protože televizi i portál provozuje stejná společnost, ovšem na druhou stranu tn.cz není televizní program, jejichž propagace je během zpravodajských relací běžnou záležitostí a není za pomyslnou čarou. (DigiZone.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).