Hlavní navigace

Seznam.cz má v ostrém provozu nového indexovacího robota

30. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Seznam.cz dnes oficiálně oznámil, že dokončil proces nasazování třetí generace indexovacího robota do ostrého provozu. Uživatelům má nabídnout rychlejší indexování stránek a relevantnější výsledky vyhledávání. Změnilo se také chování robota k dočasně nedostupným nebo k přesměrovaným stránkám, což potěší především tvůrce webů. Při výpadku stránky zůstanou nyní naměřené hodnoty Sranku a ostatních signálů uloženy. Při opětovné dostupnosti stránky nebude třeba čekat na jejich následné dopočítání.…

Seznam.cz dnes oficiálně oznámil, že dokončil proces nasazování třetí generace indexovacího robota do ostrého provozu. Uživatelům má nabídnout rychlejší indexování stránek a relevantnější výsledky vyhledávání. Změnilo se také chování robota k dočasně nedostupným nebo k přesměrovaným stránkám, což potěší především tvůrce webů. Při výpadku stránky zůstanou nyní naměřené hodnoty Sranku a ostatních signálů uloženy. Při opětovné dostupnosti stránky nebude třeba čekat na jejich následné dopočítání. Obdobně se převedou tyto hodnoty stránce, která je cílem přesměrování, bez nutnosti nového výpočtu, uvádí česká portálová jednička. 

BRAND24

Příprava instalace nového robota, respektive nové databáze, stejně jako následné nasazování, probíhalo téměř celý minulý týden. Bylo totiž nutné nainstalovat zhruba stovku strojů. Nevyhnuli jsme se proto ojedinělým prodlevám při načítání stránky výsledků. Nejednalo se však o žádné závažné chyby, ale obvyklé nesnáze spojené s instalací nové databáze do běžného provozu, vysvětluje Marek Gizela, manažer produktového týmu fulltextového hledání z portálu Seznam.cz.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).