Hlavní navigace

Portál Seznam.cz zažaluje provozovatele firmy-cz.cz

21. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Seznam.cz hodlá zažalovat provozovatele webových služeb katalog-cz-firem.cz a firmy-cz.cz. Zde se totiž objevila veřejně přístupná část z databáze vyhledávače firem a institucí Firmy.cz, který Seznam.cz vlastní. Provozovatel zmíněných katalogů z klientů láká peníze za aktualizaci údajů, která proběhne za Premiovou SMS v ceně 99 Kč a podle Seznamu dochází k nekalosoutěžnímu jednání. Provozovatel není na webu uveden, podle registru majitelů domén je jím Tomáš Michalka, ale žádný kontakt na něj…

Seznam.cz hodlá zažalovat provozovatele webových služeb katalog-cz-firem.cz a firmy-cz.cz. Zde se totiž objevila veřejně přístupná část z databáze vyhledávače firem a institucí Firmy.cz, který Seznam.cz vlastní. Provozovatel zmíněných katalogů z klientů láká peníze za aktualizaci údajů, která proběhne za Premiovou SMS v ceně 99 Kč a podle Seznamu dochází k nekalosoutěžnímu jednání. Provozovatel není na webu uveden, podle registru majitelů domén je jím Tomáš Michalka, ale žádný kontakt na něj není uveden a nebylo možné jej tedy kontaktovat se žádostí o vyjádření. Platební službu Premium SMS pro server zajišťuje společnost Airtoy, v rozporu s podmínkami provozu služby PR SMS ovšem není uveden ani její provozovatel, ani kontakt na helpdesk.

Seznam o chystaných právních krocích informuje na webu Novinky.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).