Hlavní navigace

Slovník portálu Seznam.cz doznal řady změn

30. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká portálová jednička Seznam.cz uvedla do ostrého provozu novou verzi svého překladového slovníku. Dodavatelem dat je nově společnost Lingea. Slovník portálu Seznam.cz, který nadále běží na adrese http://slovnik.seznam.cz, podporuje angličtinu, němčinu, francouzštinu, italštinu, španělštinu a nyní také slovenštinu. Změn doznala i podoba uživatelského rozhraní služby.

Česká portálová jednička Seznam.cz uvedla do ostrého provozu novou verzi svého překladového slovníku. Dodavatelem dat je nově společnost Lingea. Slovník portálu Seznam.cz, který nadále běží na adrese http://slovnik­.seznam.cz, podporuje angličtinu, němčinu, francouzštinu, italštinu, španělštinu a nyní také slovenštinu. Změn doznala i podoba uživatelského rozhraní služby.

V novém slovníku jsme vylepšili i vyhledávání, respektive zadávání slov. Nyní můžete hledat obousměrně, nemusíte tedy tolik klikat a výsledek najdete rychleji. Navíc, pokud nevíte, jak se slovo píše, není třeba házet flintu do žita. Stačí zadat tak, jak ho slyšíte, např. ‚fajr‘ a uvidíte, že výsledek najdete! Pracovali jsme i na vylepšení opravy překlepů, říká Alexander Semerenko, produktového manažer slovníku portálu Seznam.cz.

Zdroj: Blog Seznam.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).