Hlavní navigace

SP2 pro Office 2007 je už k dispozici, česká verze nechybí

29. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Uživatelé kancelářské sady MS Office 2007 se konečně dočkali finální verze druhého servisního balíčku. Ten kromě souhrnu různých oprav přináší i nové funkce, po kterých uživatelé dlouho volali. Do této kategorie bezpochyby patří nativní podpora exportu do PDF, kterou Microsoft sliboval už do první verze MS Office 2007, nicméně nakonec zůstalo jen u volitelného plug-inu. MS Office 2007 s SP2 tedy export do PDF podporuje i bez potřeby dalších plug-inů, stejně tak i export do XPS. Pro připomenutí…

Uživatelé kancelářské sady MS Office 2007 se konečně dočkali finální verze druhého servisního balíčku. Ten kromě souhrnu různých oprav přináší i nové funkce, po kterých uživatelé dlouho volali. Do této kategorie bezpochyby patří nativní podpora exportu do PDF, kterou Microsoft sliboval už do první verze MS Office 2007, nicméně nakonec zůstalo jen u volitelného plug-inu. MS Office 2007 s SP2 tedy export do PDF podporuje i bez potřeby dalších plug-inů, stejně tak i export do XPS. Pro připomenutí – to má být redmondská alternativa k PDF známá také pod názvem Metro.

BRAND24

Velmi zajímavá je také nativní podpora pro Open Document Format. V Office 2007 s SP2 tedy opět bez potřeby dodatečné instalace nějakých plug-inů půjde pracovat s dokumenty, tabulkami a prezentacemi vytvořených v kancelářských sadách typu OpenOffice.org či IBM Lotus Symphony, které mají ODF jako výchozí formát souborů. Novinek je ale více. Podrobně je popisuje článek z webu Microsoft Support, kde jsou rozepsány i dílčí inovace a úpravy v jednotlivých aplikacích z této kancelářské sady.

Samotný druhý servisní balíček lze stahovat coby volitelnou aktualizaci přes Microsoft Update nebo přes Microsoft Download Center, kde je k dispozici kompletní instalační balíček mající bezmála 300 MB. K šíření přes službu Automatická aktualizace má ovšem dojít až za několik měsíců. (All about Microsoft)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).