Hlavní navigace

StartupYard pomůže dvaceti lidem rozjet přes léto nový projekt

28. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Letní „miniakcelerátor“ SummerStart není zadarmo — stojí šest tisíc na tým — ale zase po vás nebudou chtít podíl. S podnikatelským záměrem vám přijdou pomoci desítky mentorů.

Podnikatelský akcelerátor StartupYard přichystal na léto šestitýdenní „miniakcelerátor“ SummerStart pro nejvýše dvacet lidí, a to vývojářů a podnikatelů. Přednost sice dávají malým týmům před jednotlivci, ale zkusit se přihlásit může každý, kdo má buď alespoň nápad, nebo už rozpracovaný záměr, anebo dokonce už založenou firmu, a to nejraději z oblasti e‑obchodování, internetových a mobilních aplikací, softwaru a médií. Zájemci o účast by měli směřovat k podzimnímu spuštění nového projektu.

Hledáme hlavně nově sestavené týmy, které chtějí přes léto připravit nové služby,“ říká Lenka Kučerová. „Chceme jim pomoci k rychlému startu.“

Oproti „velkému“ akcelerátoru se SummerStart bude lišit i tím, že StartupYard si nevezme podíl na firmě, ani nedá účastníkům žádné peníze. Naopak — za účast si napočítá 6000 korun za tým. Za šest týdnů a poskytnuté služby je to však spíše symbolické.

Účastníci SummerStart budou moci využít prostoru v TechSquare, ale v rámci ceny jen nejvýše pro tři osoby na tým.

BRAND24

Přihlášku je nutno podat do 10. 7.; 14. 7. ohlásí, koho vybrali, a začíná se 22. 7. První týden bude nabitý semináři a mentoringem. Dalších pět týdnů už je vyhrazených na práci na projektu, vždy s jedním dnem poradenství týdně. Ke konci srpna se prezentují výsledky.

Jako mentory slibují pořadatelé přivést „desítky internetových podnikatelů“. Program bude převážně v češtině, ale několik mentorů ze zahraničí bude ovšem mluvit anglicky.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).