Hlavní navigace

Telefónica O2 testovala první pozemní vysílání v HDTV

12. 10. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Telefónica O2 jako vůbec první v České republice v rámci probíhajícího Invexu otestovala DVB-T i IPTV televizní vysílání ve vysokém rozlišení HDTV. Bylo to možné díky experimentálnímu vysílání ve kompresní technologii MPEG-4 AVC, kterou Telefónica O2 během Invexu testuje, uvádí tisková zpráva. HDTV přináší oproti standardní SDTV vyšší rozlišení, tedy obraz složený z více bodů, který je tedy kvalitnější, ale vyžaduje velký objem datového toku.

Telefónica O2 jako vůbec první v České republice v rámci probíhajícího Invexu otestovala DVB-T i IPTV televizní vysílání ve vysokém rozlišení HDTV. Bylo to možné díky experimentálnímu vysílání ve kompresní technologii MPEG-4 AVC, kterou Telefónica O2 během Invexu testuje, uvádí tisková zpráva.

HDTV přináší oproti standardní SDTV vyšší rozlišení, tedy obraz složený z více bodů, který je tedy kvalitnější, ale vyžaduje velký objem datového toku.

Více se o HDTV dozvíte v nedávném článku HDTV, digitální televize s vysokým rozlišením, který vyšel na DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).