Hlavní navigace

TOP 09 vlastně neví, jestli jí hackli web nebo jestli je to kampaň

24. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na www.top09.cz je Karel Schwarzenberg v roli „agenta 009 TOP“. Podle původního vyjádření médiím ale TOP 09 vlastně „neví“.

Pokud se vydáte na www.top09.cz , čeká tam na vás Karel Schwarzenberg v podobě „agenta 009 TOP“. Podle prvotního vyjádření v médiích (viz například Web TOPky zahalil agent Schwarzenberg 009), ale TOP 09 vlastně nevěděla, jestli jde o hack nebo o zahájení volební kampaně.

Víme o tom. Vyjádření vydáme, ale až odpoledne, v tuto chvíli se k věci nebudu vyjadřovat," sdělila Aktuálně.cz mluvčí strany Martina Týblová.

Jestli došlo k útoku hackerů, mluvčí nechtěla komentovat. Stejně tak neodpověděla ani na dotaz, zdali se jedná o zahájení předvolební kampaně TOP 09. 

Fingované hacknutí je jedním z nejčastějších metod marketingu. Problémem je, že už bylo použito tolikrát, že jenom velmi málokdy opravdu zabere. A stejně to nakonec dopadlo v tomto případě. 

BRAND24

O pár desítek minut později je už jasno (viz Schwarzenberga do pozice Jamese Bonda dala na web TOP 09, nikoliv hackeři):

„Je to součást naší kontaktní kampaně,“ řekl serveru iDnes.cz lídr jihočeské kandidátky Zdeněk Bezecný.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).