Hlavní navigace

Tvůrci Kanceláře Blaník chystají pro Stream.cz nový seriál Casting

15. 3. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Videoserver Seznamu chystá další hraný seriál. V letošním roce vsadí také na pohádky, které na něm loni zaznamenaly velký nárůst sledovanosti.

Od několika málo pořadů v roce 2011 k celkem 53 titulům v roce 2015. Cesta videoserveru Stream.cz od původního „českého YouTube“ k internetové televizi s původním obsahem se podle Seznamu vyplatila. Letos tak firma podle generálního ředitele Pavla Zimy chystá výrazné zvýšení produkce. „Rozhodli jsme se, že do obsahu dáme o 50 procent víc, než v roce 2015,“ potvrdil Zima.

Příjmy z videoreklamy rostou (podle obchodního ředitele Michala Heisiga loni na celém Seznamu tvořila „vysoké desítky milionů“ v příjmech) a i na Seznamu platí to, co na většině trhu – prostor se prodá prakticky celý, takže firmy spíš nemají dost velký počet zhlédnutých videí, u kterých by reklamu mohly zobrazovat. „Počet našich show by měl výrazně vyskočit, a tím i počet zhlédnutých videí a diváků,“ potvrzuje snahu o zvětšení objemu Zima.

Kromě nových řad tradičních sérií jako je A dost Jana Tuny nebo architektonického Gebrian vs. Stream znovu vsadí také na původní hranou tvorbu. V koprodukci s firmou Negativ, která stojí za satirickou Kanceláří Blaník, vzniká nový seriál Casting. Osmidílná série diváky zavede do prostředí castingové agentury. V hlavních rolích se v režii Marka Najbrta představí Jana Plodková (majitelka castingové agentury), Jakub Žáček (její asistent), Marek Daniel (hypochondrický manžel), v rolích herců pozvaných na castingy se pak objeví například Vojtěch Dyk, Lukáš Pavlásek, Pavel Liška, Tatiana Vilhelmová, Aňa Geislerová a další herci a herečky. Premiéra je plánována na rok 2017.

Už letos v červnu Stream uvede další novinku: svou první vlastní animovanou Pohádku z lednice. Jednotlivé epizody mají slovy tiskové zprávy řešit „problémy různých potravin obývajících chladničku“ a celkem deset příběhů vznikne metodou papírkové animace. Pohádky na Streamu patří k nejrychleji rostoucím žánrům. Podle Zimy v loňském roce zaznamenaly 109% nárůst sledovanosti. V pohádkách Seznam plánuje také další akvizice zahraničních videí i vlastní tvorbu. 

Na jaře se představí také nová série navazující na úspěch architekta Adama Gebriana. Show Um! připravuje stejný tvůrčí tým (Martin Krušina a Janek Rubeš) a diváky zavede do světa moderního umění. Průvodcem po něm bude loňský držitel ceny Magnesia Litera za knížku Proč obrazy nepotřebují názvy Ondřej Horák.

BRAND24

K dalším novinkám patří kuchařská show Luxus na talíři, ve které bude pod odbornou záštitou Romana Vaňka vařit česká jídla moderním způsobem herec Robert Mikluš. Nový pořad, který zatím nemá konečné jméno, připravuje také foodblogerka Veronika „Koko“ Kokešová.

Stream podle Zimy za uplynulý rok zaznamenal zdvojnásobení počtu zhlédnutí na chytrých televizích. A v dubnu uvede také vlastní aplikace pro AndroidTV a AppleTV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).