Hlavní navigace

Twitter spouští vyhledávání ve všech tweetech, co kdy byly napsány

18. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Twitter.com
Od prvního tweetu z roku 2006 až do současnosti. Twitter uživatelům zpřístupní kompletní index skoro půl bilionu tweetů, které kdy spatřily světlo světa.

Každý tweet od toho vůbec prvního, který byl publikován 21. března 2006, až po dnešní den. To je obří suma dat, kterou Twitter zpřístupňuje k vyhledávání všem uživatelům.

Dosud se ve standardním hledání na Twitteru dalo dostat jen přibližně týden zpět do minulosti. Pokud jste potřebovali najít starší tweety, museli jste použít služby třetích stran, které tweety archivovaly – v českém prostředí třeba známé Klaboseni.cz, v cizině třeba TwimeMachine.

Kompletní index všech tweetů teď ve svém vyhledávání zprovoznil sám Twitter. Vyzkoušet, jak funguje, si můžete třeba v tomto formuláři pro pokročilé hledání

BRAND24

Hledat se dá prostřednictvím klíčových slov nebo hashtagů, k dispozici je omezení podle použité řeči (češtinu mezi nimi bohužel nenajdete) nebo data. Vyhledané tweety se pak zobrazují ve výsledcích hledání na kartě „Vše“. Plný index je přístupný jak na webu, tak v aplikacích pro iOS a Android. 

A pokud vás zajímají hlubší podrobnosti, můžete si na blogu firmy přečíst, jaká technologie za indexem stojí. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).