Hlavní navigace

Uživatelské rozhraní serveru YouTube se zjednodušuje

1. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

YouTube po několika týdnech testování a ladění nasazuje do ostrého provozu inovovanou podobu stránek s detailem jednotlivých uživatelských videí vystavených na tomto populárním serveru. Stránky jednotlivých videí se dočkaly výrazného zjednodušení a celkového odlehčení. Dalo by se říci, že se teprve nyní začíná YouTube po vizuální stránce začleňovat do rodiny služeb společnosti Google. Větší důraz je nyní kladen na komentáře uživatelů, které v předchozí podobě byly v záplavě informací a…

YouTube po několika týdnech testování a ladění nasazuje do ostrého provozu inovovanou podobu stránek s detailem jednotlivých uživatelských videí vystavených na tomto populárním serveru. Stránky jednotlivých videí se dočkaly výrazného zjednodušení a celkového odlehčení. Dalo by se říci, že se teprve nyní začíná YouTube po vizuální stránce začleňovat do rodiny služeb společnosti Google. Větší důraz je nyní kladen na komentáře uživatelů, které v předchozí podobě byly v záplavě informací a ovládacích prvků poněkud zapadlé.

Některé tradiční volby se nyní zobrazují až po kliknutí na příslušná tlačítka. Příkladem budiž třeba sdílení videí na komunitních serverech nebo nástroj pro získání HTML kódu k vložení videa do vlastních stránek. Také další videa od stejného autora se nyní nabízejí až v rozevírací liště. Předělán byl systém hodnocení. Dosud používaný systém s hvězdičkami nahrazuje mnohem jednodušší způsob hodnocení: líbí/nelíbí. (YouTube Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).